Войната в Украйна продължава и Съединените американски щати няма да

...
 Войната в Украйна продължава и Съединените американски щати няма да
Коментари Харесай

Лойд Остин: Руските загуби са поне 315 000 души, няма да позволим Киев да загуби войната

 Войната в Украйна продължава и Съединените американски щати няма да разрешат на Киев да загуби. Русия търпи големи загуби при воденето на завоевателна война против Украйна. Това съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин при започване на срещата на контактната група за защита на Украйна ( " Рамщайн-20 " ), която се организира във военновъздушна база в Германия.
 
" Повече от две години украинските сили се опълчват на експанзията на Путин с неподчинение и майсторство. Русия заплати зашеметяваща цена за имперските фантазии на Путин. Най-малко 315 000 съветски бойци са убити или ранени от началото на нашествието на Путин през февруари 2022 година ", съобщи Остин.
 
Той уточни, че Русия е похарчила до 211 милиарда $ за екипиране на войски, разполагане и поддръжка на военна техника, с цел да води имперска война против Украйна. " Избраната от Путин война ще коства на Русия 1,3 трилиона $ от упования преди този момент стопански напредък до 2026 година ", добавя Остин.
 
В същото време, както означи ръководителят на Пентагона, украинските бранители не престават да подкопават военния капацитет на Кремъл. " Украйна е потопила, унищожила или развалила към 20 междинни и огромни съветски военни кораба. ВСУ продължава да смъква съветски военни самолети ", означи американският министър на защитата.
 
Министърът на защитата на Съединени американски щати съобщи, че украинските войски са изправени пред сурови условия и тежки боеве, а цивилното население е насила да понася обстрел от съветски ракети и ирански безпилотни самолети. В същото време Остин твърди, че Съединени американски щати няма да се откажат от поддръжката си за Украйна, която няма да се съобщи.
 
" Нашето обръщение през днешния ден е ясно: Съединените щати няма да разрешат на Украйна да се провали. Тази коалиция няма да разреши на Украйна да се провали. А свободният свят няма да разреши на Украйна да загуби ", акцентира Остин.
 
Ръководителят на Пентагона напомни, че предходната седмица Съединените щати оповестиха спомагателна помощ за сигурността на Украйна в размер на 300 млн. $. " Това е изключителна мярка в поддръжка на най-неотложните потребности на Украйна от въздушна защита, артилерия и противотанкови средства ", съобщи Остин.
Според него Съединените щати са съумели да дават този доста значим пакет от помощи, като са намерили благоприятни условия за икономии.
 
" Оставаме ангажирани с даването на Украйна на ресурсите, от които се нуждае, с цел да се опълчи на експанзията на Кремъл ", сподели Остин. Той съобщи, че Контактната група продължава да поставя старания да даде на Украйна жизненоважна помощ в региона на сигурността.
 
" Наскоро Чешката република закупи 800 000 незабавно нужни артилерийски снаряда. Германия, Франция, Дания и Швеция оповестиха значими пакети за военна помощ. Това са вложения в справедливата битка на Украйна против съветската експанзия. Но това са и вложения в нашата обща сигурност - европейска и международна ", акцентира Остин.
 
Според него в случай че Владимир Путин успее да реализира своето. " Всички ще бъдем по-малко сигурни в един незаконен и изпълнен с принуждение свят, в който диктаторите могат да прекрояват границите със мощ, да заличават страни от картата и да възвръщат личните си империи ", акцентира Остин.
 
Началникът на Пентагона сподели още, че битката в Украйна е един от най-важните въпроси на нашето време.
" Украинският народ няма дни за губене, както и ние. Затова продължаваме да построяваме креативен, адаптивни и устойчиви способи за поддръжка на украинските бранители. Тази контактна група продължава да се движи с цялостна скорост, с цел да обезпечи на Украйна извънредно незабавни потребности, които да оказват помощ за построяването на бъдещи сили, които ще подсигуряват дълготрайната ѝ сигурност ", съобщи Остин.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР